Markiezen

Nostalgische klasse. Markiezen hebben een unieke uitstraling en vormen een sieraad aan de gevel. Doordat de zijkanten van een markies dicht zijn, zult u met markiezen geen hinder hebben van zij-inval van zon- licht.

De traditionele markies wordt uitgevoerd in cederhout of merantihout (meerprijs). De aluminium markies heeft dezelfde uitstraling als een houten markies, maar is een stuk onderhoudsvriendelijker en minder gevoelig voor weersinvloeden. De aluminium markies zal zijn luxe uit- straling dan ook gedurende vele jaren behouden.

 

De Tibelly®­doekcollectie biedt u een uitgebreide UVGETEST keuze uit ca. 100 doekkleuren. Dit zonweringdoek heeft een bijzondere kleurechtheid doordat de acrylvezels in de massa gekleurd zijn en voorzien van een duurzame coa­ ting die het doek waterafstotend en schimmelwerend maken.

Daarbij houdt het tenminste 90% van de UV­straling tegen waardoor meubels en vloerbedekking optimaal worden be­
schermd tegen verkleuring.

 Afwerking aluminium markies
De kap en zijschotten van de aluminium markies zijn ondermeer verkrijgbaar in zilverkleur. Een speciale behandeling (ano- diseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van het aluminium behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden.

Een kleur naar keuze is ook mogelijk. Deze speciale gemoffelde laklaag zorgt ervoor dat het scherm aanzienlijk beter slag- en slijtvast is. Bovendien is het op deze manier goed bestand tegen UV-straling en corrosiebestendig.

 
Afwerking houten markies
De houten markies wordt zorgvuldig afgelakt in wit (Ral 9010) of crèmewit (Ral 9001). Tegen meerprijs is elke Ral-kleur mogelijk. De laklaag maakt een houten markies echter niet geheel onderhoudsvrij.

Bediening
Een markies is standaard geschikt voor een elektrische bediening met schakelaar. Natuurlijk behoort ook een draadloze afstandsbediening tot de mogelijkheden. Optioneel kunt u kiezen voor handbediening.

Markies in wit


Offerte aanvragen →

Markies in zwart


Offerte aanvragen →