Screens

De vormgeving van een screen is makkelijk te combineren met elk type gevel.
De werking van het screen is even sim- pel als doeltreffend.

Screens zijn een ideale vorm van zonwering. Een van de eigen- schappen van screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd, terwijl het zicht naar buiten deels behouden blijft. Zonnewarmte en licht worden tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenshuis aangenaam laag blijft. U heeft hierbij de keuze uit een ruim scala aan doekkleuren.

 

Door de verticale montage steken er geen onderdelen buiten de gevel en blijft een vrije doorloop langs uw raam mogelijk. Nog een ander voordeel ten opzichte van conventionele uitval-schermen is dat het volledige raam is afgedekt. Screens zijn hierdoor ook bijzonder effectief bij laagstaande zon.

De maximale afmeting van (ongekoppelde) screens is 320 x 340 cm (breedte x hoogte) met een maximale overspanning van 7 m2.

 

De omkasting van een screen is on- dermeer verkrijgbaar in blank geano- diseerd aluminium, gemoffeld wit (Ral 9010) en gemoffeld crèmewit (Ral 9001). Tegen meerprijs is een kleur naar keuze mogelijk.

De speciale gemoffelde laklaag zorgt ervoor dat het scherm aanzienlijk beter slag- en slijtvast is. Bovendien is het op deze manier goed bestand tegen UV- straling en corrosiebestendig.

 

Uw screen is standaard geschikt voor een elektrische bediening met schakelaar. Natuurlijk behoort ook een draadloze af- standsbediening tot de mogelijkheden.

Nog comfortabeler en gebruiksvriende- lijker wordt een screen door plaatsing van een zon-/windautomaat, waardoor het product automatisch wordt bediend.

Optioneel is handmatige bediening door bijv. band, slingerstang of windwerk ver- krijgbaar (afhankelijk van type screen).